Friezen in den vreemde. Uitgewaaierd binnen de landsgrenzen, of nog erger: ver daar buiten. Dromend van “it Heitelân” en van onze Friese specialiteiten.

Leuk om cadeau te doen, voor vrienden, familie of als relatiegeschenk. Een ambachtelijk product, uit het hart van Fryslan!

U kunt deze producten ook in onze webshop bestellen en tijdens het bestelproces aangeven waar het bezorgd moet worden, dan leveren wij dit pakket namens u af!

Fryske Oranjekoeke  | Friese oranjekoek

 

Een typisch Friese lekkernij. De oranjekoek dankt zijn naam aan de gecarameliseerde sinaasappelsnippers welke in de oranjekoek zijn aangebracht. De bodem is gemaakt van een plaatvormige koek gevuld met echte amandelspijs, met daarop roze glazuur, opgespoten met crème of met slagroom. Te verkrijgen in diverse maten en losse stukjes, opgespoten met crème of slagroom. Ministukjes, (eventueel met logo/foto) losse stukjes, of voor 12/16/20/24 personen.
Bestel in onze webshop

Fryske dúmkes  | Friese duimpjes

 

Een typisch Friese streekspecialiteit welke zijn naam dankt aan de vorm van de duim. Het is een knapperig roomboterkoekje met een typische anijssmaak, gevuld met hele amandelen, de koekjes worden bij ons allemaal één voor één met de hand gesneden. Het lekkerste koekje voor bij de koffie!!
Bestel in onze webshop
 

 

Fryske Sûkerbole  | Fries suikerbrood

 

Brood waarin suiker wordt meegebakken en kaneel aan is toegevoegd. Traditioneel werd er vroeger in Friesland een suikerbrood cadeau gegeven aan moeders die een meisje hadden gekregen. Door de 1e prijs te winnen tijdens een wedstrijd, uitgeschreven door Fryslân culinair, mogen wij ons suikerbrood het lekkerste suikerbrood van Fryslân noemen.
U kunt een plak suikerbrood met een lik roomboter serveren, maar probeert u er ook eens wentel-teefjes van te maken met een bolletje vanille-ijs!!
Bestel in onze webshop

Keatsballen  | Kaatsballen

 

In ons eigen chocolade atelier hebben wij een heerlijke bonbon ontwikkeld gemaakt naar een echte kaatsbal. Een heerlijke bonbon in de smaken wit, puur en melk, gevuld met een zachte romige chocolade vulling. Verpakt in een stijlvol vormgegeven doosje is deze “keatsbal” uitgegroeid tot een geliefd presentje voor de kaatsliefhebber en toerist.
Bestel in onze webshop
 

Fryske Krûdkoeke  | Friese Kruidkoek

 

Een heerlijke zachte koek gemaakt van o.a. roggegemeel, specerijen en gevuld met geconfijte zuidvruchten. Iedere bakkerij heeft zo zijn eigen recept . Onze Friese kruidkoek wordt al generaties met het zelfde receptuur gemaakt. Een heerlijk tussendoortje, gezond en boordevol energie.
Bestel in onze webshop
 

Beerenburg bonbons  | Beerenburg bonbons

 

Een “moderne” bonbon gemaakt van de allerfijnste chocolade met een heerlijke zachte romige vulling, geparfumeerd met de Hedrik van Beerenburg kruidenlikeur. Verkrijgbaar in pure en melk chocolade.
Bestel in onze webshop