Romke en Jantina van der Meulen zijn al twaalf jaar eigenaar van Banketbakkerij Schaafsma in Franeker. Vanaf 1 juli 2018 is daar een uitdaging bij gekomen; vanaf die dag zijn zij de nieuwe eigenaren van de bekende banketbakkerij De Korenbloem te Sneek.

“Na twaalf jaar eigenaar van Schaafsma Patisserie te zijn, en de afgelopen jaren een kijkje in de keuken te hebben genomen in de product- en marketingontwikkeling in de grondstoffenindustrie, is dit op ons pad gekomen”, vertelt Romke van der Meulen. “Wij zijn al een hele poos bezig om te kijken hoe wij een gezonde toekomst in deze sterk veranderende wereld kunnen maken met ons huidige bedrijf. Wij hebben hierop een eigen visie, en het is totaal niet onze ambitie om groot te worden met meerdere winkels, het is juist dat wij ons thuis voelen in het specialisme van banket en chocolade, hierin ligt ons hart.”

Specialiteiten

De Korenbloem in Sneek staat bekend om zijn specialiteiten zoals de befaamde hazelnootschuimtaart, zijn prijswinnende oranjekoek, Fryske dûmpkes, en zijn appelfleurtjes. Daarnaast heeft de banketbakkerij een koffie-corner, het enige D.E. café in Sneek. Romke en Jantina zijn ervan overtuigd dat de Korenbloem een positieve ontwikkeling en aanvulling is op hun banketbakkerij in Franeker. “Er zit een enorme synergie in beide bedrijven waardoor wij verwachten mooie voordelen te kunnen gaan behalen op het gebied van uitstraling, productie en inkoop. Daarnaast is voor ons de afstand erg goed te doen en zijn wij in 25 minuten van het ene bedrijf tot het andere bedrijf.”

Stevige vuist

“Door de aanvulling op ons huidige bedrijf kunnen we nu een stevigere vuist maken naar de consument. Wij zijn nu in staat zijn om een heel groot gedeelte van Friesland te kunnen verwennen met heerlijke bakkersproducten. Wij ddoen dit met een professionele uniforme uitstraling op alle manieren van uiting! Ook op dit gebied is er veel synergie te verkrijgen.” Bovendien is de Sneekse banketbakkerij al vele jaren lid van het banketbakkersgilde ‘Heerlijk & Heerlijk’. Door de overname sluit ook Banketbakkerij Schaafsma zich aan bij dit gilde van de betere banketbakkers.

Romke en Jantina geven aan dat er voor de klanten niets is veranderd nu deze twee mooie bakkerijen samengevoegd zijn, maar dat beide bakkerijen uitgebreider zijn geworden. “De klanten in Franeker genieten nu ook van de in Friesland befaamde hazelnootschuimtaart van Banketbakkerij de Korenbloem en in Sneek kunnen ze smullen van het ‘lekkerste’ suikerbrood van Friesland. De productie blijft op beide locaties, want wij vinden het contact en de snelle service met de klant van groot belang en er staan twee goed uitgeruste werkplaatsen hiervoor tot onze beschikking.

Samen met ons enthousiaste team, zien we er naar uit u te mogen verwelkomen in éém van onze banketbakkerijen.

Romke en Jantina van der Meulen

April 2021 – Schaafsma opent de deuren aan het Raadhuisplein in Franeker:


 

Een kijkje achter de schermen bij het maken van ons banketbakkersijs in Franeker:


 

Banketbakkerij Schaafsma in Franeker:

Bovenstaand filmpje is nog van onze locatie aan de Dijkstraat, inmiddels zijn wij verhuisd naar het Raadhuisplein in het hart van Franeker.

 

Banketbakkerij De Korenbloem in Sneek:

Een kijkje achter de schermen bij het maken van onze hazelnoottaarten:

Schaafsma en Korenbloem in de media:

Suikervrij Suikerbrood

Bakker Schaafsma uit Franeker heeft het lekkerste Suikerbrood van Friesland.

1e prijs suikerbrood schaafsma franeker

bron: Bakkerswereld

Gebakje Leeuwarden Culturele Hoofdstad: de LF2018

maker en bedenker van het gebakje: Romke van der Meulen

bron: Bakkerswereld

Korenbloem: Banketcafé met de lekkerste oranjekoek van Friesland

bron: Friesstreekproduct.nl

Korenbloem Sneek krijgt nieuwe eigenaren

Bron: Bakkers in bedrijf